Novi Sad
27.04.2011.
06:23 > 13:44
Radnici "Gradskog zelenila" postavili su privremenu drvenu ogradu oko jezera u Dunavskom parku.
  • Dunavski park

    27.04.2011 14:32
    Jezero
    Piplfoks je u pravu.

    Jezero ima prepoznatljivu belu ogradu "sa lica" a okolo je zasticeno sirokim zelenim pojasom. Tako da tu ni ne treba prilaziti, niti pustati decu da se tu igraju. Ako vec koristite javni park naucite kako se ponasa u njemu.
  • 27.04.2011 14:00
    novosadjanka
    @Profiliks, da ste u pravu ste,samo, tacno je to da su i nekada deca bila nestasna, ali nikada u ovako velikom % razularena i nevaspitana, a roditelji neka malo manje vode racuna o sebi dok sede na klupama a vise da se posvete deci i do in cidenta nece doci... ja kao prolaznik kroz Park ne mogu a da ne opomenem dete da se ograda ne sme preskakati i ako roditelj/i sve to hladnokrvno posmatraju ili u grupicama nonsalantno caskaju
  • Piplfoks

    27.04.2011 13:13
    Novosađanko, izvinjavam se ako nisam bio jasan, napisao sam da 'nije imalo ogradu čitavom dužinom', čime sam hteo da kažem da osim te bele metalne ograde sa prednje strane nije nikada bilo ograđivano sa svih strana, pa opet nikada nije bilo incidenata. Koliko sam shvatio, čitava ova halabuka se podigla jer je srušena neka vrljava ograda koja je ne tako davno postavljena duž leve polovine slike. Deca kao prvo nisu idioti pa da padaju preko svake ivice, a ako baš hoće u vodu neće ih sprečiti ograda od 20 cm. Roditelji pazite svoju decu i to je to.
  • 27.04.2011 12:42
    novosadjanka
    posedujem fotografije kada sam ja bila dete,iz Dunavskog parka, sada sam u najboljim godinama nesto preko 60,znam a i na fotografiji se vidi niska ograda, i to kao sto je u desnom uglu fotke, poput oblika kapi vode, ograda je uvek bila tu od momenta ovako formiranog jezera, i protezala se sve do iza tri drveta koja su u levom deli fotke... nekada se jezero redovno svakoga proleca praznilo i cistilo dno,i u toku leta i jeseni takodje se povrsina vode cistila od raznog lisca koje je padalo u jezero, a sada, jezero je zagadjena barustina,
  • TT

    27.04.2011 11:21
    lud zbunjen - skroz lud
    voda u jezeru je duboka preko 1m na sredini, možda čak i 1,5 bilo koje dete da uđe u tu vodu je u opasnosti da se udavi jer je to za decu duboko a dno je strmo i na njemu se ne može stajati.
  • Piplfoks

    27.04.2011 11:17
    Pa može vama da se ne sviđa to što lud i zbunjen kaže, ali to je istina. Lično znam da to jezerce nije imalo ogradu čitavom dužinom barem jedno 30 godina, pa nikom nije ništa falilo. Ovo je najobičnija budalaština od vesti.
  • asa

    27.04.2011 08:33
    da li je to posledica kritike sto je ostecena ograda skinuta pre nego sto se obezbedila zamena, pa je tako bezbednost jos manja nego sa kakvom-takvom ogradom .... ili je konacno neko u Gradskom zelenilu poceo malo i da razmislja o tome sta rade
  • lud zbunjen

    27.04.2011 08:32
    pitanje
    Koliko je duboka voda u jezeru? Da li se moze ugroziti bilo cija bezbednost, jer svaki malisan koji moze da upadne u vodu zna da hoda, a samim tim i da se uspravi ako padne? To bi trebalo da je dovoljno da mu ne bude nista, osim sto ce se pokvasiti.
  • TT

    27.04.2011 08:09
    a valjda prvo
    doći sa zamenskom ogradom pa tek onda skinuti ovu, a na ovu staviti obaveštenja da je oštećena. jer i ova ograda je bolja od nikakve u ovih par dana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna